- Slovakkia Kia Motors on tootnud 2012. aastal üle 253 000 auto. Novembri alguseks oli eelmise aasta toodang ületatud
- Oktoobri tootmistulemus oli rekordiline 30 000 valmistatud sõidukit, mis aastases võrdluses tähendab 35% kasvu

Oktoobris tootis Kia Motors üle 30 000 auto ning saavutas selle näitajaga aastases võrdluses 35% kasvu. Alates masstootmise algusest detsembris 2006 ei ole ettevõtte ajaloos nii edukat kuud varem kunagi olnud. Kia on tootnud sel aastal üle 253 000 sõiduki. Novembri alguses oli tehas juba ületanud eelmise aasta tootmismahu, seda peamiselt tänu aasta alguses rakendatud kolmandale vahetusele ning kahe uue Kia mudeli cee’d masstootmisse viimisele. Hiljutise tootmismahu suurenemise vedavaks jõuks on peamiselt Euroopas augusti lõpust alates müügile jõudnud uue Kia Sportswagoni tellimused.

„Sel aastal plaanime toota 285 000 autot. Mul on väga hea meel, et tänu meie oskuslike töötajate suurele tööle on meil võimalik seatud eesmärk saavutada. Märkimisväärset kasvu on näidanud atraktiivsed mudelid cee’d ja Sportage ning me teeme kõik endast oleneva, et tagada klientide rahuldamiseks nende kõrge kvaliteet. Peale selle proovime arendada oma töötajate oskusi ja võimeid läbi regulaarselt toimuvate koolituste,” sõnas Slovakkia Kia Motorsi president ja tegevjuht Eek-Hee Lee.

2012. aasta viimase kümne kuuga on Slovakkia Kia kasvatanud aastases võrdluses nii cee’di kui ka Sportage tootmismahte – vastavalt 10 ja 41 protsenti. Peale selle pandi sama perioodi jooksul kokku 397 000 mootorit, mis tähendab eelmise aastaga võrreldes 29-protsendilist kasvu. Kia plaanib 2013. aasta esimeses kvartalis viia masstootmisse veel ühe uue mudeli – kolmeukselise pro_cee'di. Toimumas on nii uue auto proovitootmine kui ka töötajate koolitused Koreas Namyangis asuvas ettevõtte teadus- ja arenduskeskuses või Slovakkias.