• Kõikide Kia cee’di versioonide tootmine on täies hoos

• Kolmeukselise pro_cee’di teine põlvkond esindab uhiuut sportlikku ja värsket disaini

• Valida saab nelja mootori ja kahe varustustaseme vahel

Žilina, 15. veebruar 2013 – täna alustab Slovakkia Kia Motors (Kia) 2012. aasta septembris toimunud Pariisi autonäitusel ametlikult tutvustatud kolmeukselise pro_cee’di masstootmist. Uhiuus versioon on saadaval kahe varustusetasemega ja see on mõeldud hingelt noortele klientidele üle kogu Euroopa. Uus rafineeritud kolmeukseline luukpära kehastab endas emotsionaalsust ja energiat ning toob populaarsesse Kia cee’di peresse uue disainiseikluse. Alates 2007. aastast on Kia tootnud Žilina tehases üle 76 000 sellise mudeli ja kõigi eelduste kohaselt on ka 2013. aastal nõudlus uue mudeli järgi suur.

„Kia cee’diga algas Kia jaoks uus ajastu Euroopas ja see on meie tootmistehase jaoks väga oluline mudel. Oleme edukalt alustanud selle mudeli kolmeukselise versiooni tootmisega, mis on järjekordne suur samm edasi nii meie kaubamärgi kui ka meie tehase jaoks. Usume, et muu hulgas ka tänu sellele uuele mudelile õnnestub meil toota sel aastal plaanitud 290 000 sõidukit,” ütles Slovakkia Kia Motorsi president ja tegevjuht Eek-Hee Lee.

Uus pro_cee’d pakub ostjatele sama mootorite, käigukastide ja veermike valikut, mida pakuvad viieukseline cee’d ja cee’d Sportswagon. Uus kolmeukseline luukpära on saadaval kahe bensiinimootori (1.4 MPI, 1.6 GDI) ja kahe diiselmootoriga (1.4 WGT, 1.6 VGT), mis pakuvad võimsust alates 90 kuni 135 hj.

Kuigi uue pro_cee’di üldpikkus (4310 mm), laius (1780 mm) ja teljevahe (2650 mm) on samad, mis viieukselisel mudelil, on uue mudeli sportliku kolmeukselise kere puhul mägrata olulisi stiilimuudatusi. Et uut pro_cee’di veelgi enam oma pereliikmetest eristada, pakutakse seda kuues värvitoonis.

Uue pro_cee’di katus on toodud 40 mm madalamale, B-piilar on viidud 220 mm tahapoole ning B-piilari tagused külgpaneelid, külgaknad, C-piilar, tagaluuk, tagatuled ja tagumine põrkeraud on täiesti uued.

Olenevalt mudelist püüab auto välisdisain pilke tänu ainulaadsele tumeda kroomiga kaetud esivõrele, LED-päevasõidutuledele, LED-tagatuledele ja uue jõulise disainiga valuvelgede valikule. Salongis leiduvate esmaklassiliste detailide hulka kuuluvad nahkistmed ja nahkkattega rooliratas, kõrgläikega must armatuurlaud ja keskkonsool ning kergsulamist pedaalid. Uue pro_cee’di ohutust ja mugavust suurendavate funktsioonide hulka kuuluvad elektrisoojenduse ja maapinnavalgustiga kokkuklapitavad välispeeglid ning rehvirõhu kontrollsüsteem.

Suvel ja talvel, kui tootmises tekkis vaheaeg, paigaldas ettevõte uued seadmed ning valmistas tootmisliinid ette uue kolmeukselise Kia pro_cee’di mudeli masstootmise alustamiseks. Samuti osalesid tehase töötajad laiahaardelistel koolitustel Slovakkias ning Lõuna-Koreas Namyangis asuvas teadus- ja arenduskeskuses.

Ettevõte teeb ettevalmistusi ka selleks, et võtta tootmisse esimesed suure jõudlusega mudelid: kolmeukseline Kia pro_cee’d GT ja viieukseline Kia cee’d GT, mis mõlemad kasutavad turboülelaadimisega 1,6-liitrist GDI mootorit. Nende mudelite tootmine algab Slovakkia Kia Motorsi tehases 2013. aasta mai keskpaigas.