Kaido Soorsk, Whatcar

Mürts!
Ma ei tea, kas pidas kullionu hiirhalli Stingerit ennenägematuks pidusöögiks või oli sulisel tapamasinal auto ründamiseks mingi muu põhjus, aga millegipärast võtan ma seda üllatavalt isiklikult, kui keegi püüab tuttuue Stingeri katusesse nokaga vagu lükata.
Mis on pisut veider – alles see oli, kui sõber pidi vastutuleva kalluri alla sõitma, sest tal jagus rumalust konditsioneeri sisselülitamiseks, mis möödasõitu sooritava Kia Sephia justkui kännu taha kinni pidurdas – kuid nüüd on Kia valmis saanud liikuriga, mis bensiinisõltlasi tõepoolest puudutab. Sedaani ilmega, ent luukpära kerega Kia Stinger on ärakaranu esimene vägitükk, ehk see on välja töötatud Albert Biermanni juhtimisel, kes kamandas veel alles üsna hiljuti BMW M-osakonda. Kuulu järgi olevat ta kaasa meelitanud nii mõnegi kaastöötaja ja nende töö tulemina sündinud Stinger on auto, mille üle võiks uhkust tunda Alberti endine tööandjagi.
Kasvõi seepärast, et Kial jagus julgust välja tulla tagaveolise autoga, mille tagasillas on piiratud libisemisega diferentsiaal ja mille mootoriruumi ilmestab 3,3-liitrise töömahuga V6. Kahe turbokompressori toel arendab see 272 kW/370 hj @ 6000 p/min ja maksimaalseks pöördemomendiks lubatakse 510 Nm @ 1300-4500 p/min. Meie turul sellist isendit ei pakuta – kuid nüüd te teate, et „tudengi M5“ on Saksamaal olemas, et sellele ise järele minna – sest sellist mootorit saab siinkandis soetada nelikveolises autos, mis saab „sada kätte“ 4,9 sekundiga ja mille tippkiirus on 270 km/h. Jah, see on tagaveolisest isendist pea 200 kg raskem, ent lörtsilopas tunduvalt praktilisem.
Kõigi Stingerite käigukastiks on kaheksakäiguline „automaat“ ja lisaks on võimsaim isend varustatud veel tõhusa adaptiivvedrustusega. Võimsaim? Jah, sest hinnakirjas on veel tagaveoline versioon, mida jõustab kaheliitrine ottomootor (182 kW/247 hj) ja 2,2-liitrise diiselmootoriga (147 kW/200 hj) nelikveoline. Viimane saavutab kiiruse 100 km/h 7,6 sekundiga ja väiksem ottomootor on sellest 1,6 sekundit nobedam. Nende kahe keskmiseks kütusekuluks on 6,4 ja 8,3 l/100 km ning tippmudelil on see 10,6 l/100 km. Stingereid pakutakse kas GT-Line või GT varustuses ja tagaveolise baashind on 44 990 €. Diiselmootoriga autol on selleks 45 990 ja tippmudelil 49 990 eurot.
Põhjalikuma arvustuse leiate leheküljelt whatcar.ee, aga kui teile meeldib sõitmine, teil on vaja võimekat sedaani - mis ühtaegu mugav ja praktiline – ning teil on piisavalt vahendeid, kuid te jätate Stingeri ostmata, siis minge KOHE perearsti manu ja ärge piirduge seal vaid keele näitamisega. Vähemasti tippmudelis on olemas mingi seletamatu cool-faktor, mis moodustub Jaguar XF-i meenutavast lennukast profiilist, head tagasisidet pakkuvast roolisüsteemist koos võimeka veermikuga ja omanäolisest interjöörist, mis meenutab kõike muud peale odavpakkumise. Tippmudelis on teie käsutuses ka soliidne võimsusvaru, mis käänulistel teedel tahab jalapealt taas lapseks teha.
Teisalt on see ka tasakaalukas ja andestav auto, karistades üle pingutamist vaid kerge alajuhitavusega ning tippmudeli näitel on lubatu lähedased auto joomakombedki – eriti suutlikkust arvestades – sest maanteel kujunes Stingeri kütusekuluks 9,5 ja linnas 11,5 l/100 km. See pole veatu auto – rehvimüra on liiast, lähitulede valgusvihk võiks olla pikem, tagatulede külge „side markerid“ joonistanud tegelasele tahaks mina rihma anda ja keskmise kasvu korral on teises reas istuja pealagi vastu laepolstrit – ent kõiges ülejäänus on Stinger sedavõrd hea, et loetletud puudused ei morjenda ilmselt kuigivõrd.
Keegi ei paku nii suurt ja võimast autot NII odavalt, millel on lisaks veel 406-1114 liitrit mahutav pakiruum ning seitsmeaastane garantii (150 000 km). Stingeri omamine eeldab selgroo olemasolu, sest auto ninal olev logo ei tee teist automaatselt paremat inimest, aga sõidumõnu osas on see võistlejatega vabalt võrreldav. Jah, interjööri koostekvaliteet pole veel sellisel tasemel, kui suure Saksa kolmiku esindajatel, ent teisalt on see omanäoline ja parem, kui hiljutiselt odav-kaubamärgilt eeldada võiks. Ja algusesse tagasi pöördudes – Kia sunnib sõidurõõmu pakkuvaid tootjaid enam pingutama, sest Stinger lööb segmendi ukse lahti valjema mürtsuga, kui suutis tekitada enesetappu sooritav kullionu.

Tehnilised andmed:

Kia Stinger 3.3 T-GDI GT 4WD
Mootor: V6, bensiin.
Baashind: 49 990 eurot.
Võimsus: 272 kW / 370 hj @ 6000 p/min.
Pöördemoment: 510 Nm @ 1300-4500 p/min.
Aeg 0–100 km/h 4,9 s.
Tippkiirus: 270 km/h.
Keskmine kütusekulu: 9,9-10,6 l/s100 km.
CO2 pääst: 225-244 g/km.
Pikkus/laius (peegliteta)/kõrgus: 4830/1870/1400 mm.
Telgede vahe: 2905 mm.
Pakiruumi maht: 406-1114 liitrit .
Tühimass: 1834 kg.
Kaido Soorsk, whatcar.ee