Kia Motors Corporation pärjati TÜV Nordi poolt kolme keskkonnasertifikaadiga, mis annavad tunnistust kolme uue mudeli loodushoidlikkusest. TÜV Nord on rahvusvaheline sõltumatu tehnilise inspektsiooni organisatsioon.

Uue Kia Picanto, Rio ja Optima madalad CO2 emissioonid ja kõrgelt arenenud tootmisprotsess andsid tulemuseks kõigile kolmele mudelile sertifitseerimise ISO 14040 Life Cycle Assessment (LCA) ehk elutsükli hinnangu järgi.

LCA inspektsioon hindab auto ja selle tootmisprotsessi mõju keskkonnale läbi kogu elutsükli, võttes arvesse selliseid faktoreid nagu materjalid, CO2 emissioonid ja ümbertöötlus.

Kia Motors Europe Turunduse ja Tooteplaneerimise asepresident Benny Oyen kommenteeris:„Kia mudelid saavad jätkuvalt tunnustust väga erinevatest organisatsioonidest üle kogu maailma – kvaliteedi ja efektiivsuse eest tootmismeetodites, kõrgete turvalisustasemete ja vapustava disaini eest. Kia on pühendunud sõidukite keskkonnamõjude vähendamisele ja TÜVNordi äsjane krediteerimine annab lisa juba sertifikaadi saanud Sportage ja tipptehnoloogilise Zilina tehasele Slovakkias.“

Kõik kolm uut Kia mudelit – Picanto, Rio ja Optima – pakuvad märkimisväärselt madalaid ekspluatatsioonikulusid ja Rio pakub B-segmendi madalaimat CO2 emissiooni Euroopas –alates 85 g/km.