- Schreyeri disainifilosoofia on muutnud Kia kaubamärgi üleilmset mainet
- Esimene mittekorealane Kia Motors Corporationi presidendiks
- Jätkub disainist kantud kasvule pühendumine

Peter Schreyer, Kia peadisainer ning mees, kes juhtis ettevõtte disainirevolutsiooni, nimetati Kia Motors Corporationi presidendiks. Tegemist on ettevõtte ajaloos esimese mittekorealasega sellises ametis ning Schreyerist saab üks kolmest presidendi tasemel juhist Kias.

59-aastane Schreyer liitus Kiaga 2006. aastal ülesandega luua kaubamärgile uus disainil põhinev tootestrateegia ning ta vastutas Kia toodetel nüüdseks harjumuspärase nn tiigrinina juurutamise eest.

Nüüdseks on disainitiim toonud välja arvukalt huvitavaid ideeautosid ning silmapaistvaid uusi tooteid, sh viimase Sportage'i, uue cee'di perekonna ning suuremaid mudeleid, mida müüakse nii Korea koduturul kui ka välisturgudel, näiteks Optima, K7, Quoris, Picanto ja Rio.

Schreyer on palju kordi väljendanud oma pühendumust Kiale ning soovi jääda ettevõttesse, et jätkata nüüdisaegse disaini abil Kia kasvu vedamist.

2013. aastal turule jõudev täiesti uus Carens on viimaseks masstooteks Kia mudeliseerias, millele on tõuke andnud Schreyeri disainifilosoofia.

„Õnnitlen Peter Schreyerit tema uuel ametikohal, mis tunnustab tema rolli disaini tähtsuse tagamisel Kia viimaste aastate erakordses eduloos,” märkis Benny Oeyen, Kia Motors Europe'i turunduse ja tooteplaneerimise asepresident. „Soovin Peteriga edasi koos töötada, kui ta disainist juhitud kasvustrateegiat juhtides kaubamärgile tulevikus veelgi rohkem edu toob.”

Schreyer on abielus, kahe lapse isa ning ta on pärit Saksamaalt Baierimaalt. Ta õppis Saksamaal ja Ühendkuningriigis Kuninglikus Kunstikolledžis ning liitus seejärel Volkswagen Groupi disainitiimiga ning andis oma panuse mitme mudeli, sh Volkswagen Passati ja Audi TT selgelt eristuva väljanägemise loomisse.